Bemutatkozás

 

Az Egyesületet az itt közzétett meghívó elküldésével  Tenisz Club Nagyvázsony néven 2002-ben alapította Csebi Pogány Péter amelyet a Veszprémi akkori Cégbíróság nyilvántartásba vett. Tenisszel való kapcsolata Péternek már több éve meg volt amit Hamburgból hozott magával. Tagságunk nagy része általa ismerte és szerette meg ezt a nagyszerű sportágat. Többszöri összejövetel után a még kis létszámú Egyesület Ányos Tibor akkori Vázsonykő Panziójában tartotta összejöveteleit.

Az első megalakult vezetőség a következő személyekből tevődött össze: 
Elnök : Csebi Pogány Péter. 
Helyettes: dr. Sebestyén Gyula 
Elnökségi tagok: Ebele József - Rózsásné Holczer Éva- Wágenhoffer Rita.

A könyvelési - adminisztrációs- banki ügyintézés- adózás-stb kapcsolatos feladatokat Csebi Pogány Judit vállalta és látta el egészen 2014-ig.  

Később a vezetőségbe Horváth László és Szalai László is helyet kapott.  Péter javaslatára 2008-tól Horváth László lett az Egyesület Elnöke Ő pedig a helyettes.

A tagság létszáma 2005-2011 között közel 70 főre gyarapodott. Tagjaink között voltak és ma is vannak Német állampolgárok. Ettől kezdve már saját pályával is rendelkeztünk. Addig a Tótvázsonyi Tenisz Egyesület (Makray Jánosék) adott pályát és helyet a játszani kívánóknak. A saját pálya építésének elkezdéséhez nem rendelkeztünk elég anyagi forrással, ezért Péter a szükséges összeget kölcsön formájában rendelkezésre bocsájtotta.

A falu akkori vezetése nem látta szükségesnek az Egyesületet támogatni. A pálya helyszínéül először az Óvoda mögötti területet szemeltük ki, de ez később azzal az indokkal hogy túl közel van a lakó épületekhez ami zavarhatja a nyugalmat a jelenlegi park területére helyeztük át Szigeti József segítségével aki Hock József mellett Ő is az Egyesület tiszteletbeli tagja.. Ahogy telt az idő változott a települési vezetők véleménye és a tőlük telhető támogatást is megkaptuk.

Kedves Érdeklődők !

Falunk lakosságának sportolási lehetőségét szeretnénk bővíteni egy kulturált, mindenki által űzhető sportág feltételének megteremtésével. A tenisz az a sport, melyet fiatalok, idősek, nők, férfiak, és családok együtt tudnak űzni. Mivel életem során aktív teniszező és egyesületi vezetőségi tag voltam, ezért azzal a kéréssel fordultak hozzám, hogy hívjak össze egy alakuló gyűlést a tenisz club alapítása érdekében.
Az alakuló gyűlés időpontja: 2002. május 22-én, szerdán 19 órakor a Vázsonykő Panzióban

Napirend: 

1.)  A létrehozandó egyesület alapszabályának megvitatása, elfogadása. 
2.) Tisztségviselők megválasztása. 
3.) Bizottságok megválasztása.

Abban a reményben, hogy a Tenisz Club Nagyvázsony  (T. C. N.) megalakul, üdvözlök minden érdeklődőt.

Nagyvázsony, 2002. április 20.

Csebi Pogány Péter

Megbízott

Gyerekek és ifjúságiak oktatását már a pálya elkészülte óta Horváth László vette kézbe, és a mai napig foglalkozik a fiatalokkal. Ehhez segítséget nyújt a helyi Önkormányzat, és a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános iskola  is.  A felmerülő Technikai feladatokat Szalai László irányította.

Rendszeresen szervezünk éves programokat, ( Club bajnokság  a tagjaink részére - Vár kupa - Labdaszüret ahol nem csak tagok szerepelhetnek)  amelyek az idők során egyre inkább közkedveltek. Minden év végén a közgyűlés után díjkiosztó  ünnepséget szervezünk és ezt követően Szent Mártoni Liba vacsora  kerül az asztalra. Tenisz pályánk festői környezetbe a Rákóczi úti  "Vázsony Völgy " szabadidő parkban van. 

Kezdetben egy felnőtt pályán játszhattunk, majd később  az eredeti pályát megfordítva  gyerekpályával egészítettük ki a játékteret.  Tagjaink ismerőseinek,barátainak, család tagjainak, számára  a pálya játék céljára igénybe vehető.
Információ  : +36 30 418 6583  vagy    +36 30 373 9276. Saját internetes honlappal is rendelkezünk  amely elérési címe:   www.tc-nv.hu 

A jelenlegi vezetőség: 
Elnök : Horváth László elnök
Elnökhelyettes : Szalai László
Vezetőségi tagok : Polányi László - Csurgó Béla - Szabó Zoltán